Εταιρικό Προφίλ   |  Επικοινωνία

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ & ΤΟΝΙΣΜΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ
ΒΑΦΗ ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ
ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ - ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ

Χρήσιμες συμβουλές για το καθάρισμα και τη

φροντίδα του δερμάτινου ενδύματος


Τα δερμάτινα ενδύματα χρειάζονται ειδική φροντίδα. Εμπιστευτείτε τους επαγγελματίες καθαριστές και αποφύγετε ενέργειες που μπορεί να τα καταστρέψουν.

Τα δερμάτινα ενδύματα που καθαρίζονται για πρώτη φορά, παρουσιάζουν διαφοροποίηση στο χρώμα τους.

Τα διάφορα πρόσθετα υλικά που υπάρχουν στα δερμάτινα (κουμπιά ,αγκράφες, πλαστικά διακοσμητικά κ.λ.π) μπορεί λόγω κακής ποιότητος να προκαλέσουν προβλήματα στον καθαρισμό τους.

Πολύχρωμα δερμάτινα,( σουέτ ,nubuck κ.λ.π) κατά την διάρκεια του καθαρισμού , μπορεί να παρουσιάσουν μετατόπιση χρώματος ιδιαί­τερα του κόκκινου , μπλέ και μαύρου.

Δερμάτινα ενδύματα που αποτελούν σύνολο ( κουστούμι ,ταγιέρ, ζώνες κουκούλες) είναι απαραίτητο να καθαρίζονται μαζί, έστω και αν δεν έχουν λερωθεί, διαφορετικά θα επέλθει διαφορά στην απόχρωση.

Κατά τον καθαρισμό του δερμάτινου ενδύματος ,(σουέτ, nubuck κ.λ.π), κόλλες που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του , αντί των αυτοκόλλητων ταινιών, μπορεί να εμφανιστούν στην επιφάνεια με τη μορφή σκούρων γραμμών στις ραφές.

Το δέρμα είναι φυσικό προϊόν και έχει ατέλειες στην επιφάνεια του,(σημάδια από σπυριά ,νευρώσεις, χαλαρή δομή της ράχης, κ.λ.π ), με τον καθαρισμό οι ατέλειες αυτές, γίνονται πιο έντονες.

Για τα δερμάτινα ενδύματα, νάπα, προτείνουμε βαφή , πάντα στο χρώμα τους.

Πρέπει να καθαρίζονται και να επαναλιπαίνονται αμέσως μόλις λερωθούν , διαφορετικά δυσκολεύεται ο καθαρισμός τους, και σε πολλές περιπτώσεις γίνεται αδύνατος.
Οι γούνες για να γίνουν λευκές έχουν υποστεί λεύκανση. Κατά τον καθαρισμό τους επανέρχονται στο φυσιολογικό τους εκρού χρώμα .


Πρέπει να φυλάγονται σε σκιερό και δροσερό μέρος , σε ειδική θήκη . Αποφύγετε την έκθεση του δερμάτινου στον ήλιο για να μην οξειδωθεί το χρώμα του και παρουσιάσει διχρωμίες.


Αποφεύγεται να φοράτε, δερμάτινα τις βροχερές ημέρες. Σε περίπτωση που βραχεί το δερμάτινο σας, αφήστε το να στεγνώσει φυσιολογικά στη θερμοκρασία δωματίου.

Για την απομάκρυνση της επιφανειακής σκόνης, βουρτσίστε το με μαλακή βούρτσα η σφουγγάρι χτενίζοντας το πέλος του. Αν είναι νάπα, σκουπίστε το με νωπό πανί.